Op de zonnige zondag 19 maart speelden Forescate dames 1 eindelijk hun eerste competitie wedstrijd na een opnieuw door Corona verstoord zaalhockeyseizoen. De tegenstander van deze week was Roomburg Dames 1, een echte derby dus met onze buurclub, en dat brengt altijd spanning met zich mee. Met de succesvolle voorbereiding op dit 2e deel van het veldhockeyseizoen, (inclusief een hockeyreis naar Barcelona) en de verjaardag van Forescate-spits Milou Raap, waren de meiden er ook deze week weer op gebrand om te winnen. De ploeg was aangevuld met 2 jeugdspeelsters: Danique (MA1) en Annelie (MB1).

De wedstrijd begon niet sterk genoeg. De dames lieten zich afleiden door het feit dat Roomburg een zeer verdedigende en vertragende halfcourt press neerzette, waardoor ook Forescate in een trager tempo mee ging hockeyen. De eerste helft kregen de Voorschotense dames een paar kansen, maar konden ze nog niet op voorsprong komen.
In de rust hebben werden de koppen bij elkaar gestoken en vol goede moed begonnen de dames aan de tweede helft, en gelukkig kregen ze steeds meer kansen. Helaas wilde het doelpunt nog niet vallen.
In het vierde en laatste kwart was het dan eindelijk zo ver, na een aantal strafcorners bezorgde de jarige Milou Raap zichzelf een cadeautje, ze sloeg vanuit een strafcorner de bal door de benen van de Roomburg keepster heen. 1-0!
Hierna werd alles op alles gezet om een tegendoelpunt te voorkomen. Met nog een strafcorner tegen, was het spannend, maar gelukkig hebben de Forescate dames  de 0 weten te behouden en de wedstrijd afgesloten met een 1-0 winst!  Forescate neemt daarmee in de stand van de ranglijst de 3e plek in, maar in de top van de ranglijst zijn de verschillen heel erg klein zodat er nog van alles mogelijk is.

Volgende week speelt Forescate dames 1 uit bij Dordrecht, publiek is uiteraard van harte welkom langs de lijn om 12:45 om de dames te ondersteunen !