fotos :E.v.Zonneveld

Op 27 maart nam Forescate dames 1 het op tegen Pollux dames 1. Voor het eerst bijna compleet en dus zonder invallers was Forescate erop gebrand deze pot te winnen.

Forescate begon goed aan de wedstrijd, wat resulteerde in meerdere kansen. Verdedigster Laurine Broekhuizen besloot haar gezicht in de aanvallende cirkel te laten zien, wat de inleiding was voor de 1-0. Laurine passte Milou Raap in, die over de achterlijn versnelde en de bal naar Esmee Braams speelde. Zij bereikte vervolgens Martine Morsch bij de tweede paal, die de bal over de keepster wipte, waarmee het eerste kwart werd afgesloten met een 1-0 voorsprong.

In het tweede kwart bleef Forescate goede druk zetten. Maar Pollux probeerde dit ook. Anouk van Zonneveld pakte echter haar kans en scoopte de bal over de Pollux speelsters heen. Esther van Zonneveld nam de bal aan en passte gelijk Floor van Gent in die vrij stond in de cirkel. Zij probeerde een lobje over de keeper, wat helaas mislukte, maar in haar tweede poging schoot ze de bal onder de keeper door, 2-0!

In de tweede helft ging Pollux meer druk zetten. Forescate begon niet scherp genoeg en dat resulteerde in een aantal strafcorners voor Pollux. Een van deze strafcorners stopte Anouk van Zonneveld met haar voet op de lijn, dus Pollux kreeg een strafbal, die goed in de hoek werd gepusht: 2-1.

Hierna kreeg Forescate een aantal strafcorners, waarvan Anouk van Zonneveld er één in de rechterhoek sleepte: 3-1.
In het vierde kwart kwam Milou Raap opnieuw via de linkerkant de cirkel in. Zij speelde de bal via Esther van Zonneveld naar Esmee Braams. Esmee twijfelde geen moment en pushte de 4-1 binnen.
Met nog 10 minuten op de klok was het vervolgens voor Forescate uiteraard de taak om deze voorsprong niet meer uit handen te geven. Het stug verdedigen van de voorsprong leidde nog tot een strafbal voor pollux door een iets te harde ingreep van Anne Timmer en Anouk van Zonneveld. Pollux wist uit dezestrafbal te scoren waardoor de wedstrijd eindigde in 4-2.
De dag werd afgesloten met deze welverdiende winst, een heerlijk zonnetje, aansluitend ook winst en dus  3 punten voor MHC Forescate Heren 1 en een gezellig Thé Dansant.

Volgende week spelen de Voorschotense dames een lastige uitwedstrijd bij Berkel en Rodenrijs. Het verschil in de top 4 van de ranglijst is in deze poule niet meer dan maximaal 2 punten, dus de spanning in deze poule blijft enorm.

Groen-geel en Berkel staan op een gedeelde eerste plaats met 33 punten, de huidige nummer 3 Ijssel heeft 32 punten, en Forescate neemt met 31 punten nu plaats 4 in. Door het verlies van Forescate bezet Pollux nu met 29 punten de 5e plaats in de ranglijst.

Het aanstaande weekeinde zal dus erg bepalend kunnen zijn voor de rangschikking, alle redenen om Forescate dames 1 naar de overwinning te helpen en te komen aanmoedigen !