Op 10 april trad Heren 1 van Forescate op eigen veld aan tegen ditmaal tegen Schiedam (nr 2), waar de mannen nog wat tegen goed te maken hadden. De vorige wedstrijd werd namelijk nipt in de laatste minuut verloren (2-1, op 10 oktober).

1e kwart. Er wordt sterk begonnen. Schiedam staat erg onder druk en weet er niet vaak onderuit te hockeyen. Forescate weet een aantal keren met mooie combinaties doorde linies te spelen, maar ondanks een paar prima doelkansen belandde nog niet in het net. Aan het einde van het kwart werd kreeg Forescate nog een strafcorner na een verdigende fout van Schiedam. Na vorige week driemaal te hebben gescoord (waarvan twee uit strafcorners), wist Derek Neijzen ook vandaag wat te doen. Snoeihard links laag. De plank trilt nog na, terwijl het scorebord naar 1-0 wordt gezet.

2e kwart. De mannen weten maar al te goed dat je niet te euforisch moet zijn bij een 1-0 voorsprong, dus er wordt weer scherp gestart. De Schiedammers hebben het dit kwart nog altijd zwaar met de druk van de blauwhemden. Ze weten een aantal kansen af te weren. Maar Forescate gaat door en er wordt weer een strafcorner gehaald. De Schiedammers zien Derek Neijzen al aankomen lopen en vrezen hem al. De bal wordt goed aangegeven, gestopt en snoeihard geschoten. Niet links laag, maar door het midden. Dwars door de benen van de keeper van Schiedam. 2-0. Het rustsignaal klinkt niet veel later.

3e kwart. Forescate speelt al de hele wedstrijd goed. Het geloof zit er sterk in. Schiedam weet er iets vaker uit te komen dan in de 1e helft maar komt niet tot echt gevaar. Er volgt nog een strafcorner die zelfs Derek Neijzen niet voorbij de doellijn krijgt dit keer. Later in het kwart ontstaan er een aantal grote kansen, waarvan er een uitzonderlijk groot was. Na een mooie combinatie komt de bal voor de voeten van Ruben Diemel, die echter net naast het doel flatst. Dit had de wedstrijd definitief op slot kunnen gooien.

4e kwart. In dit kwart worden de punten pas echt verdeeld. Kort na de start wordt er een onnodige groene kaart gehaald door Rens Otto. Omdat bij hockey bij kaarten altijd direct een tijdstraf voor de speler hoort, staat Forescate vervolgens een aantal minuten met een man minder op het veld. Dit zorgde voor stress bij Forescate en dat zorgt nooit voor goed spel. Schiedam ruikt bloed en wordt opeens een heel stuk sterker en weet kans na kans te creëren, maar gelukkig gaan de ballen allemaal naast en over het Forescatedoel. Uiteindelijk haalt Schiedam toch een strafcorner, hun eerste in de wedstrijd. De sleep gaat links hoog, en ondaks dat keeper Rens Cassee de bal nog raakt  is het helaas net niet genoeg en de bal valt lullig achter de doellijn 2-1. Forescate staat nu weer met 11 spelers maar Schiedam blijft de overhand houden. Niet veel later scoort Schiedam nogmaals via een backhandpoging, maar de goal wordt terecht afgekeurd wegens bolle kant. Dat is even een opluchting voor Forescate. Maar uit een volgende schiedam-aanval komt de bal vanuit de zijkant voor het doel en weet de Schiedam spts de bal goed te tippen (2-2). Schiedam jaagt door, zoals Forescate dat deed de eerste 3 kwarten. Nog een paar keer komt Schiedam tot een schot, maar komt niet tot een doelpunt. 2-2 is de eindstand en het voelt zuur voor de mannen van Forescate die de eerste 3 kwarten de wedstrijd hadden beheerst.

Op zich is een 2-2 score tegen de nummer 2 een mooie uitslag en is er weer een punt binnengehaald.
In hun poule hebben veel andere ploegen ook gelijk gespeeld, waardoor Forescate na hun goede resultaten van de afgelopen weken nu heel verdient op een 6e  plaats op de ranglijst staat.

Volgende week is er voor de mannen geen wedstrijd. 24 april staat de kraker gepland tegen de huidige nummer 1 uit de ranglijst, de buren van Roomburg !  Kom Forescate vooral aanmoedigen, We hopen u dan te zien.

Tekst: R.A.T.