Op zondag 15 oktober stond een spannende wedstrijd tegen Craeyenhout D1 op het programma. Craeyenhout, vorig jaar nog play-off kandidaat, is het seizoen moeilijk gestart. Bovendien waren de Voorschotense Dames na de zakelijke overwinning van vorige week op Haarlem D1, zondag zeer gedreven om met drie punten terug naar Voorschoten te keren.
Ondanks de frisse temperatuur waren er flink wat supporters naar Den Haag afgereisd om de dames naar de overwinning te schreeuwen. Forescate begon zeer sterk aan het eerste kwart. Met een goede opbouw van achteruit en een paar mooie scoops van Anouk van Zonneveld waren de dames meteen dreigend voor de goal van Craeyenhout. Hieruit wist Esther van Zonneveld dan ook de eerste strafcorner van de middag te halen. Deze strafcorner verliep precies volgens het boekje: Anouk pushte de bal prachtig in het net, 0-1!

Gedurende het eerste kwart bleef Forescate met flitsende combinaties tussen de voorhoede en middenveld dreigend, maar de 0-2 bleef helaas uit. Craeyenhout werd steeds gevaarlijker vanuit de counter, maar achterin stond iedereen haar mannetje. Vastbesloten om de voorsprong vast te houden en verder uit te breiden, werd er in het tweede kwart hard gewerkt. De druk van Craeyenhout nam toe, maar Forescate overleefde deze fase en ging rusten met een 0-1 voorsprong!

Na rust werd Forescate slordiger en kwam moeizaam onder de hoge druk van Craeyenhout uit, die op zoek waren naar de gelijkmaker. Helaas viel deze halverwege het derde kwart. Dat betekende dat de wedstrijd weer helemaal open lag. Beide ploegen gingen vol voor de winst en namens Forescate waren Martine Morsch en Esther van Zonneveld nog dicht bij een tweede treffer. Helaas kreeg Craeyenhout eind derde kwart twee strafcorners op rij waarvan zij een laatste uitspeelcorner wisten te benutten, 2-1.

Met nog 17,5 minuut op de klok ging Forescate volop op zoek naar de gelijkmaker. Het was een spannend kwart waarin de dames van Forescate hard hebben gewerkt, maar het was helaas niet voldoende om een punt mee naar Voorschoten te kunnen nemen. Het verlies is zuur gezien de uitstekende start van de wedstrijd. Komende week wordt er weer hard getraind, om het na een weekend rust op zondag 29 oktober thuis op te nemen tegen Westerpark D1 om 12.45 uur.  Forescate D1 hoopt u dan langs de lijn te zien!