Zondag 20 maart stond in het teken van veel mooie affiches binnen de sportwereld. Waar op het voetbalveld Ajax en Feyenoord het tegen elkaar opnamen in de Nederlandse Klassieker, Real Madrid en Barcelona de Spaanse 'El Clásico' speelden en Max Verstappen zijn eerste Grand Prix van het nieuwe Formule 1 seizoen reed, mochten de dames van Dordrecht D1 en Forescate D1 hun wedstrijd starten om 12.45 uur.

De dames uit Voorschoten, inclusief invalster Annelie (MB1), namen het op tegen het altijd lastige Dordrecht. Eerder dit seizoen waren de Blauwhemden met 3-0 te sterk, maar uit voorgaande seizoenen is gebleken dat uitwedstrijden op Dordrecht nooit onderschat mogen worden.

Forescate begon scherp aan de wedstrijd. De hoge druk van de Voorschotense formatie zorgde dan ook voor enige onrust achterin bij de thuisploeg. De dames van Dordt deden het zelf iets rustiger aan en speelden een zeer verdedigende en spelvertragende “half-court press”.  Desondanks kwam Forescate regelmatig in de buurt van de cirkel van Dordrecht, maar het doelpunt liet op zich wachten.

Het geduld van de Blauwhemden werd echter al in het eerste kwart beloond. Een onzorgvuldige pass in de achterhoede van Dordrecht werd onderschept door Milou Raap, die vervolgens alleen op de keepster afging en de bal in de lange hoek schoot: 0-1.

Het tweede kwart bleef Dordrecht afwachtend hockeyen, waardoor er niet veel gebeurde. Het derde en vierde kwart kende echter een ander spelbeeld. De thuisploeg kwam door een strafcorner op gelijke hoogte en bleef gedisciplineerd doorspelen in de afgesproken tactiek. Het antwoord van de dames van Forescate op deze gelijkmaker leverde 3 à 4 grote kansen op, maar deze werden niet benut. En als je hem zelf niet maakt, dan is het wachten tot hij aan de andere kant valt. En dat gebeurde dan ook. In het vierde kwart wisten de dames van Dordrecht de 2-1 te scoren opnieuw uit een strafcorner.

Het slotoffensief van de Voorschotenaren leverde in de laatste minuten van de wedstrijd niets meer op. Geen punten mee naar sportpark Adegeest, maar wel weer genoeg stof om mee aan de slag te gaan.

Aankomende zondag 27 maart speelt Forescate D1 om 12.45 uur thuis tegen Pollux D1. Dit belooft een kraker te worden, want het verschil op de ranglijst is slechts 1 punt in het voordeel van de bezoekers. Om 14.45 uur nemen de heren van Forescate H1 het op tegen Hudito H1. Aansluitend vindt het eerste Thé Dansant van het seizoen plaats op hockeyclub Forescate, dus genoeg redenen om een kijkje te komen nemen.