Zondag 10 april namen de dames van Forescate het op tegen de Wassenaarse buren, Kieviten Dames 1. Waar eerder dit seizoen een moeizame overwinning werd geboekt (2-3 winst) voor de competitie en de bekerwedstrijd eindigde in een gelijkspel, waar Kieviten uiteindelijk na shoot-outs won, had Forescate dit weekeinde dus wat goed te maken.

In het eerste kwart lieten de dames uit Voorschoten dat meteen zien. Na een aantal gevaarlijke aanvallen, kreeg Forescate een strafcorner. Milou Raap pakte deze kans met beide handen aan en sloeg de bal tegen de plank: 1-0. Forescate bleef hoge druk zetten op de helft van de bezoekers. Dit wierp zijn vruchten vrij snel af. Esther van Zonneveld kwam net te kort voor een onderschepping, maar wist de bal van richting te veranderen, waardoor Milou Raap er met de bal vandoor ging. Zij versnelde richting de cirkel en sloeg de bal hard langs de keepster: 2-0.

In het tweede kwart was Forescate nog niet klaar met scoren. Een oplettende Esther van Zonneveld wist de bal te bemachtigen en gaf deze mee aan Anouk van Zonneveld, die na een goede rush in de cirkel terecht kwam en de bal langs de keepster pushte: 3-0. Dit was teven de ruststand.

De tweede helft begonnen de Blauwhemden wat minder scherp. De energie nam af en er werd weinig gecreëerd. Toch wist de thuisploeg voor de vierde keer het doel te vinden. Esther van Zonneveld passeerde de keepster en pushte de bal in het doel: 4-0. Aan het eind van het derde kwart wist Kieviten toch de 4-1 nog te maken.

Het vierde kwart had Forescate de goede vorm uit de eerste helft weer te pakken. Na een rush van Milou Raap via de linkerkant, vond zij Renee Schoon in de cirkel. Zij was scherper dan de tegenstander en tikte de bal goed in: 5-1. Esther van Zonneveld bepaalde de eindstand uiteindelijk op 6-1.

De nummers 1 (Groen Geel)  en de nummer 2 (Berkel) in deze poule speelden dit weekeinde tegen elkaar, waarbij de koploper Groen Geel aan het langste eind trok en Berkel dus geen punten won. Dit resulteerde erin dat de Voorschotense dames momenteel de 2e plaats op de ranglijst bezetten. Deze plaats zorgt aan het eind van het seizoen voor directe promotie naar de 1e klasse. Dit was dus een belangrijke overwinning voor Forescate.

Aankomend weekend staat er geen wedstrijd op het programma, maar zondag 24 april staat de uitwedstrijd tegen Ypenburg voor de deur.  Onder het motto “Ypenburg -uit- altijd lastig….” , is alle support welkom !